Μαθηματα

Στη Σχολή Χειριστών Ταχύπλοων Σκαφών Καβάλας δεν υπάρχει ελάχιστος αριθμός μαθητών, πράγμα που σημαίνει ότι η εκπαίδευση είναι δυνατόν να γίνει ακόμη και ατομικώς, σε ιδιαίτερο μάθημα.


Οι μελλοντικοί χειριστές ταχυπλόων σκαφών εκπαιδεύονται στην ναυσιπλοΐα, στην υδροδυναμική  των σκαφών, εξοικειώνονται με τη χρήση του πηδαλίου, στον χειρισμό της πυξίδας, στους ναυτικούς κόμπους, σε ασκήσεις εύρεσης της πορείας επί χάρτου, στο να τηρούν την προτεραιότητα και στους απαραίτητους χειρισμούς μέσα στα λιμάνια (λύσιμο, δέσιμο, αγκυροβόληση) καθώς και με στην αντιμετώπιση καταστάσεων κινδύνου (άνθρωπος στη θάλασσα, επικοινωνία με πομποδέκτη-VHF).

Το πλήρες πρόγραμμα για να αποκτήσετε δίπλωμα ταχυπλόου περιλαμβάνει την θεωρητική και την πρακτική εκπαίδευση, τυπικής διάρκειας 4 και 5 ωρών αντιστοίχως, μεταβαλλόμενη αναλόγως της υποδομής και της ικανότητας του εκπαιδευόμενου.
Πρακτική εκπαίδευση: 6-7 μαθήματα (διάρκεια 60 λεπτά)
Θεωρητική εκπαίδευση: 5-6 μαθήματα (οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν όσες φορές επιθυμούν το ίδιο μάθημα)

Φανοί Ναυσιπλοΐας
ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι εξετάσεις για το δίπλωμα του χειριστή ταχύπλοου σκάφους χωρίζονται σε θεωρητική (προφορική - γραπτή) εξέταση και σε πρακτική.

α. Προφορική - γραπτή εξέταση (θεωρητική)
Tα προφορικά-γραπτά ερωτήματα στα οποία καλούνται να απαντήσουν οι υποψήφιοι αντλούνται από θέματα που περιλαμβάνονται-αναλύονται στο Eιδικό Eγχειρίδιο που έχει εκδοθεί από το YEN. Yποχρεούνται να απαντήσουν σε είκοσι (20) ερωτήματα πολλαπλών απαντήσεων και επιτυγχάνουν εφόσον απαντήσουν ορθά σε δεκαοκτώ (18) τουλάχιστον ερωτήματα. Περισσότερα...

β. Πρακτική εξέταση
Περιλαμβάνει την εκτέλεση διαφόρων χειρισμών του ταχυπλόου σκάφους και τη διαπίστωση ύπαρξης στοιχειωδών γνώσεων χρησιμοποίησης πυξίδας, ναυτικού χάρτη, διπαράλληλου, διαβήτη (κουμπάσου), σωστικών-πυροσβεστικών μέσων και Kανονισμών Aποφυγής Συγκρούσεων. Περισσότερα...